Wandelen met een doel? Adopteer een route!

woensdag 03 februari 2016

Wandelen met een doel? Adopteer een route!

Iedereen die wel eens wandelt, weet hoe vervelend het is als een routekaart halverwege niet blijkt te kloppen, als een pad versperd is of de bewegwijzering opeens ontbreekt. Om dat te voorkomen, laat het Routebureau Groningen alle routes elk jaar nalopen. Een enorme klus, waar het alle hulp bij kan gebruiken. Daarom roept het Routebureau alle Groningers die van wandelen houden op om een of meerdere routes te adopteren.

 

 

Met 400 wandelroutes is Groningen een echte wandelprovincie. Het routenetwerk is niet alleen uitgebreid. Het is ook zeer gevarieerd. Of een wandelaar nu een ommetje wil lopen of een langeafstandsroute. Het liefst over verhard pad wandelt of boerenlandpad. In het bos of door de weilanden. Het Routebureau Groningen heeft alle opties in kaart. Die maakt het digitaal toegankelijk via wandelen.groningen.nl Om ze ook fysiek toegankelijk te houden, is het Routebureau op zoek naar vrijwillige wandelaars.

 

Vrijwillige wandelaars
Vrijwillige wandelaars adopteren zoveel kilometer route als zij willen nalopen. Dat kan één ommetje zijn, maar ook een aantal langere of kortere routes. Samen een route adopteren is leuk en praktisch. Dan kan de een bijvoorbeeld de routekaart in de gaten houden en de ander de bewegwijzering. Vrijwillige wandelaars checken namelijk alle routes aan de hand van de kaart en de bewegwijzering.

 

Nieuw netwerk

Vooral wandelaars die graag in het waddengebied of het aardbevingsgebied lopen, zijn zeer welkom. In de kustgemeenten moet namelijk het fijnmazige knooppuntennetwerk van Waddenwandelen worden gecheckt. En dat is een flink aantal kilometers. In het aardbevingsgebied wil het Routebureau de komende jaren een vergelijkbaar netwerk opzetten. De ervaring met Waddenwandelen leert dat vrijwilligers het dan extra leuk vinden om routes na te lopen. Zij dragen dan zelf immers ook bij aan de totstandkoming van een prachtig netwerk voor iedereen die van wandelen houdt.

 

Geïnteresseerde wandelaars kunnen contact opnemen met het Routebureau Groningen. Dat is ondergebracht bij Landschapsbeheer Groningen (r.guikema@landschapsbeheergroningen.nl of 050 534 51 99).

Deel deze pagina