Wandelliefhebbers gezocht om kennis te delen

donderdag 30 juni 2016

Met de schetsbijeenkomsten voor een nieuwe wandelnetwerk die Landschapsbeheer Groningen op 5 en 6 juli organiseert, maakt zij een start met het project Recreatieve Routes. Samen met wandelliefhebbers in de gemeenten Winsum, De Marne, Eemsmond en Delfzijl wil zij het bestaande Waddenwandelnetwerk op papier langslopen om verbeterpunten en ‘vergeten paden’ te inventariseren. Met bewoners van Loppersum en Appingedam kijkt Landschapsbeheer naar mogelijkheden voor het uitrollen van dit wandelknooppunten-systeem in deze gemeenten. Later volgen ook Slochteren, Ten Boer en Bedum.

Het project Recreatieve Routes komt voort uit de het programma ‘Dorpsvisies en Landschap’ en biedt mogelijkheden om het knooppuntennetwerk te optimaliseren. Landschapsbeheer nodigt daarom alle wandelliefhebbers uit om mee te praten en hun kennis van de routes in het gebied te delen. Na een korte introductie op het project, wil Landschapsbeheer snel aan de slag. In kleine groepjes buigen ambtenaren van de gemeenten en bewoners zich over de kaarten om hiaten in te kleuren en kansen voor mooie, nieuwe verbindingen aan te geven.


Uitbreiding netwerk

Na de waddengemeenten, volgen bijeenkomsten in de rest van het aardbevingsgebied, om ook daar een bewegwijzerd knooppuntennetwerk op te zetten. Hiervoor wordt de populaire bewegwijzering met knooppuntbordjes van Waddenwandelen verder uitgerold.

 

Locatie en programma

De startbijeenkomst op 5 juli is voor bewoners van Winsum, De Marne en Eemsmond. Deze bijeenkomst is op het gemeentehuis in Winsum. Op 6 juli zijn Appingedam, Loppersum en Delfzijl aan de beurt en na de zomervakantie kunnen wandelliefhebbers uit Slochteren, Ten Boer en Bedum hun ideeën inbrengen. Het programma van de schetsbijeenkomsten ziet er als volgt uit:

 

- inloop
- start met introductie en toelichting op het project

- uitleg over de werkwijze en intekenen van de kaarten

– terugkoppeling en korte toelichting op het vervolg van het project

– afsluiting

 

Aanmelden voor een van de bijeenkomsten kan via i.benus@landschapsbeheergroningen.nl of telefonisch via 050 534 51 99.

 

Het programma Dorpsvisies en Landschap maakt onderdeel uit van ‘Kansrijk Groningen’, de acht programma’s waarin gemeenten en organisaties samenwerken aan de leefbaarheid in het aardbevingsgebied, onder regie van de NCG en de NAM. http://www.nationaalcoordinatorgroningen.nl/kansrijk-groningen Daarnaast ondersteunt de Provincie Groningen dit project middels een financiële bijdrage.

Deel deze pagina