‘Stad & Universiteit’: nieuwe stadswandeling door Groningen

donderdag 30 augustus 2018

‘Stad & Universiteit’: nieuwe stadswandeling door Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen en De Verhalen van Groningen lanceren vandaag de wandeling ‘Stad & Universiteit’: een nieuwe thematische wandelroute door de Groninger binnenstad. De geschiedenis van de Rijksuniversiteit en het academische leven in Groningen staan daarbij centraal

De universiteit en het academische leven hebben een grote invloed gehad op de geschiedenis en het straatbeeld van de stad Groningen. Om dit zichtbaar te maken, is de wandeling ‘Stad & Universiteit’ ontwikkeld. Deze wandelroute voert langs bijzondere locaties in de binnenstad die herinneren aan gedenkwaardige hoogleraren of studenten die aan de RUG verbonden zijn geweest. De wandeling van  ongeveer zes kilometer voert je door de geschiedenis van de RUG én langs de highlights van Groningen.

De route is te wandelen aan de hand van een routeboekje, dat in het Nederlands en Engels beschikbaar is. Tijdens de welkomstceremonie voor internationale studenten (30 augustus), de opening van het academisch jaar (3 september) en de letterenlezing (4 september) worden de routeboekjes gratis uitgedeeld. Daarna is het routeboekje voor slechts €1,50 te koop bij de VVV Groningen en bij de Shop van de universiteit.

Deel deze pagina