Fivelstadtocht

zaterdag 14 september 2019

Fivelstadtocht

Fivelstadtocht

Op zaterdag 14 september 2019 wordt er vanuit Appingedam de zesde historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer. Dit jaar wordt een zuidelijke route gelopen in het Fivelingo gebied.

De voorbereidingen van het wandelevenement Fivelstadtocht zijn in volle gang. De route is nagenoeg bekend, de doorkomst dorpen en locaties voor onze rust- en stempelplaatsen hebben wederom hun enthousiaste deelname getoond en we hebben inmiddels al ruim 60% van de beschikbare startbewijzen – maximaal 800 – uitgegeven.

Het wandelen zal zich met name concentreren ten zuidwesten van de rijksweg N360 rondom het merengebied  rondom Hoeksmeer, Schildmeer en het Dannemeer waarbij we al kronkelend het landschap rondom  – afhankelijk van de te lopen afstand – Appingedam, Wirdum, Garrelsweer, Witte Wierum, Luddeweer en Overschild doorkruisen.

Vanzelfsprekend zijn er wederom enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij we uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog verliezen: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen.

Meer informatie en opgave via: http://www.fivelstadtocht.nl/

Deel deze pagina