ALLROUND WATERSPORT ALS EERSTE WATERSPORT RECREATIEBEDRIJF IN GRONINGEN AMBASSADEUR VAN DE HONDSRUG UNESCO GLOBAL GEOPARK

woensdag 10 mei 2017

ALLROUND WATERSPORT ALS EERSTE WATERSPORT RECREATIEBEDRIJF IN GRONINGEN AMBASSADEUR VAN DE HONDSRUG UNESCO GLOBAL GEOPARK

Maandag 8 mei 2017 mochten Sabine en John Stalman van Allround Watersport Meerwijck uit handen van Gedeputeerde Patrick Brouns het predikaat “Ambassadeur van De Hondsrug UNESCO Global Geopark ontvangen.

Toeristen langer vasthouden

Als recreatieondernemers in de provincie Groningen zijn Sabine en John altijd bezig met manieren om hun gasten langer in de gemeente vast te houden. En waarom blijft een toerist ergens langer, dat is omdat er veel te zien en te beleven is. Aangezien het Zuidlaardermeer onderdeel is van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, wat zich uitstrekt van Coevorden tot Groningen, biedt dit veel extra mogelijkheden om bezoekers te trekken en nog langer in het gebied te houdenDe kans op een herhaalbezoek aan de regio ligt dan eveneens voor de hand.

Veel extra kennis

Na het doorlopen van de uitgebreide Ambassadeurscursus inclusief excursies door het gebied, hebben John en Sabine veel extra kennis opgedaan van de wereld van ijstijden, prehistorie, veen, natuur en andere boeiende verhalen waar het Hondsruggebied zich door kenmerkt. Hierdoor kunnen ze hun gasten  veel vertellen over het geopark:  over de unieke ontstaansgeschiedenis, de rijkdom aan archeologie , de cultuurhistorie en hen wijzen op de vele hotspots die het gebied rijk is en die via fiets- , wandel- en vaarroutes prima ontsloten zijn.

Patrick Brouns: “ik wil, samen met toeristisch-recreatieve ondernemers, meer bezoekers naar onze provincie trekken, die langer blijven en het liefst weer terugkomen. Goed voor de economie en voor de werkgelegenheid! Dat doen we door een sterke koppeling te maken met ons cultureel erfgoed en onze natuur en landschap én door ondernemers te betrekken bij de uitvoering. Als provinciebestuur geven wij een voorzet, maar het is aan ondernemers als Stalman om de toeristische potentie van de provincie Groningen te verzilveren”

UNESCO status biedt kansen 

Het Hondsruggebied  heeft sinds 2015 een UNESCO status en is sindsdien  De Hondsrug UNESCO Global Geopark.  Het gebied is vanaf dat moment  een wereldspeler geworden. Dat biedt kansen voor de toeristische sector, ook voor een watersport bedrijf als Allround Watersport, waar recreatie en natuur hand in hand samen gaan in het prachtige Zuidlaardermeergebied.

Voor informatie: John Stalman, info@allroundwatersport.nl, 0598-323556

 

Deel deze pagina