Bryan Ferry - World Tour 2019 + support: Paradisia

Bryan Ferry - World Tour 2019 + support: Paradisia

Sinds zijn wereldwijde roem met de legendarische artrockband Roxy Music staat Bryan Ferry bekend als dé gentleman van de popmuziek. Na zijn uitverkochte concert in AFAS Live komt de bijna 73-jarige Ferry op 20 mei 2019 met band naar De Oosterpoort, waar hij de grootste hits uit zijn carrière als soloartiest en als leadzanger van Roxy Music zal laten horen.

Roxy Music

Het succes van Ferry begon in 1970 toen hij met Brian Eno, Phil Manzanera, Andy Mackay, Paul Thompson en Graham Simpson de band Roxy Music oprichtte. De grootste hits van de band waren Love is the drug, Jealous guy en Avalon. De naam van de groep was gedeeltelijk een hulde aan de namen van oude bioscopen en danszalen, en gedeeltelijk een woordspeling op het woord ‘rock’.
In 1983 nam de band een creatieve pauze, die uiteindelijk maar liefst achttien jaar zou duren, waardoor Ferry zich nog meer kon richten op zijn toch al prominente solowerk.

Solo-succes

Het strak in het pak gestoken popicoon uit het noorden van het Verenigd Koninkrijk bracht in totaal vijftien soloplaten uit. Een van de bekendste nummers die Ferry buiten Roxy Music opnam is afkomstig van het album Boys And Girls uit 1985 (betiteld als één van de betere pop-lp’s uit dit decennium). De single werd slim voorzien van een stijlvolle video die dezelfde mysterieuze en erotische sfeer als de plaat ademt. Geen wonder dus dat Slave To Love ook een prominente plek heeft in de erotisch getinte Hollywoodfilms 9½ Weeks (1986) met Kim Basinger en Bitter Moon (1992) van Roman Polanski. De optredens van Ferry van de afgelopen jaren bewijzen dat er op klasse geen leeftijd staat. Ferry rockt nog steeds zo hard als dertig jaar geleden.

Support: Paradisia

Paradisia is een Brits trio dat bestaat uit Sophie-Rose, Kristy en Anna. De eerste twee zijn gezegend met gouden keeltjes, terwijl de derde prachtig harp speelt. Wat ontstaat zijn mooie, ingetogen popliedjes met een sprookjesachtige sfeer, beïnvloed door de r&b uit de jaren 90 en door het vocale vuurwerk van Wilson Phillips en The Corrs uit dezelfde periode.