Wandelroute: Rondje Lauwersmeer

Wandelroute: Rondje Lauwersmeer

November is ideale maand voor een mooie, lange herfstwandeling. Voor de echte die-hards is er een ruim 40 kilometer lange wandelroute rondom het Lauwersmeer uitgestippeld. Trek je wandelschoenen aan, pak jezelf goed in en geniet van de afwisselende landschappen die het Nationaal Park Lauwersmeer rijk is.

De wandeling rondom het meer is om precies te zijn 42,14 kilometer lang en dus vooral geschikt voor de geoefende wandelaars. Je bent dan ook wel even onderweg, namelijk dik 10 uur.

Het startpunt van deze wandeling ligt net iets buiten Zoutkamp aan het Reitdiep, de gekanaliseerde benedenloop van de Hunze. Vanuit hier wandel je het Nationaal Park Lauwersmeer in om een rondje te maken om het Lauwersmeer heen. Het landschap in dit gebied bestaat uit uitgestrekt grasland, rietvelden en loofbossen om het meer heen. Tijdens het wandelen kun je prachtig uitkijken over het ondiepe Lauwersmeer. Vooral vogelliefhebbers kunnen tijdens de wandeling in hart ophalen: het gebied is namelijk erg geliefd bij allerlei soorten vogels. Vanuit de vogelkijkhutten in het park kun je deze vogels in alle rust bekijken.

Toe aan een goede pauze? Na ongeveer 27 kilometer passeer je Restaurette Schierzicht en aan het einde van de wandeling kun je jezelf bij Restaurant ZK 86 belonen met een hapje en een drankje.

Als je de mogelijkheid hebt, is het een aanrader in het gebied te blijven totdat het donker is. Het Lauwersmeergebied is namelijk onlangs uitgeroepen tot Dark Sky Park. ’s Nachts is het er zo donker dat je de prachtige sterrenhemel kunt zien.

De wandelroute en meer informatie is te vinden op www.route.nl.

Deel deze pagina