Struinen op de eeuwenoude noordelijke Humsterdijk - Wandelexcursie Lammerburen

Struinen op de eeuwenoude noordelijke Humsterdijk - Wandelexcursie Lammerburen

 

Waar: Natuurboerderij Lammerburen, Electraweg 4, 9883 TB Oldehove.

Wanneer: Zondag 10 juni 2018. 13:30-16:30 uur

Entree: €7,00 (inclusief koffie/thee en koek/cake)

€5,00 voor donateurs (beschermers) van Het Groninger Landschap (inclusief koffie/thee en koek/cake).

Aanmelding vooraf verplicht:

https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/eropuit/struinen-op-de-eeuwenoude-noordelijke-humsterdijk/

De excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Honden zijn niet welkom.

Het Groninger Landschap beheert, beschermt en ontwikkelt zo’n 8000 hectare natuur, 35 Rijksmonumenten en diverse unieke plekken om het eigen karakter van het Groninger landschap te behouden. Maar Het Groninger Landschap deelt haar bezit ook graag met het publiek.

Dat doet Het Groninger Landschap door het openstellen van de Rijksmonumenten, wandelingen met gidsen door het landschap en door activiteiten te organiseren op de Bezoekerscentra.

Wilt u meer weten over Het Groninger Landschap of wilt u meehelpen onze doelen te realiseren? Kijk dan op de website of word donateur (beschermer) of vrijwilliger. Op de website vindt u ook alle activiteiten van Het Groninger Landschap.

www.groningerlandschap.nl

Over de wandelexcursie

Op zondag  10 juni om 13.30 uur organiseert  Het Groninger Landschap samen met Natuurboerderij Lammerburen een excursie over de oude Reitdiepdijk langs de Oldehoofster Polder. We maken een prachtige wandeling  van ongeveer 7 km over een nieuw parcours in een wijds gelegen Groninger poldergebied:  de Oldehoofster polder.  Deze polder maakte onderdeel uit van de  stroombedding  van het Reitdiep (de Hunze).

U wordt ontvangen op Natuurboerderij Lammerburen aan de Electraweg 4 bij Oldehove, alwaar een presentatie wordt gegeven over het ontstaan van het landschap. De route gaat over oude dijken langs de Campen, een gebied dat vroeger  bij  Zuurdijk hoorde. Op de Campen bevinden zich drie grote boerderijen. Op deze plek werd in 1624 het Reitdiep rechtgetrokken. Vanaf de dijk heeft u een fantastisch uitzicht op de landerijen aan het huidige Reitdiep. In Oldehove bezoeken we de Liudgerkerk, waar de  grafkelder van gravin Margaretha von Cobentzel  (schoondochter van Johan Willem Ripperda) te bezichtigen is. We lopen terug  over de weg  langs de restanten van de Kenwerder, Aalsumer en Jelamer  wierden.

Deelname informatie

De oude dijken kunnen modderig zijn.  Neem daarom laarzen mee of stevige waterdichte wandelschoenen.  Warme, wind- en regendichte kleding kan van pas komen.  Ook een verrekijker is aan te raden.

Deel deze pagina