Schansenloop in Oost-Groningen

Schansenloop in Oost-Groningen

Op zaterdag 16 augustus vindt de vierde editie van de Schansenloop plaats. Voor deelnemers zijn er twee afstanden om het uithoudingsvermogen op de proef te stellen: van 21 en 30 kilometer. Beide afstanden leiden de lopers langs de schansen in het uiterste oosten van de provincie Groningen en eindigen bij de historische vestingmolen in Bourtange.

De start van het parcours is afhankelijk van de afstand die de lopers afleggen. Zij die de 30 kilometer aandurven, starten bij de muziekkoepel in Bad Nieuweschans en de 21 kilometer-lopers vertrekken vanaf het vestingmuseum Oudeschans. Hoewel de Schansenloop als groepenloop bedoeld is, kan hij ook individueel gelopen worden.

Vanaf camping ’t Plathuis in Bourtange worden de deelnemers gezamenlijk in een bus naar de startplaatsen gebracht. De 30 kilometer start om 10.00 uur, de 21 kilometer om 11.00 uur. Om de inwendige loper goed te verzorgen zijn er om de tien kilometer verzorgingsposten ingericht. Wel is het aan te raden zelf een bidon mee te nemen.

www.schansenloop.nl

Deel deze pagina