Midzomernacht Lauwerszee Wandeltocht

Midzomernacht Lauwerszee Wandeltocht

Midzomer 2017, op zaterdag 24 juni, vindt een unieke wandeltocht plaats over de dijken van het Reitdiep, langs het Lauwersmeer en over de zeedijk. Een buitengewone tocht door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland; het Lauwersmeer.

De afwisselende route begint ’s avonds. De zonsondergang tegemoet lopend en ’s nachts langs de zeedijk met uitzicht op het eiland Schiermonnikoog, maakt deze 40 mijl tocht uniek. Voor deelnemers die een tocht van 40 mijl te intensief is, wordt er ook de 40 kilometer variant aangeboden.

Route

slide

De 40 Mijl start en finisht in Lauwerzijl bij camping De Waterwolf. Deze locatie aan het Reitdiep staat bekend om het eerste elektrisch aangedreven gemaal van Nederland, Electra.

Vanaf daar wordt de dijk gevolgd tot aan het authentieke vissersdorpje Zoutkamp. Hier aangekomen wordt er doorgelopen tot aan de Willem Lodewijk van Nassau Kazerne in Zoutkamp.

Hierna wordt het Lauwersmeer gevolgd tot aan Lauwersoog. Daar wordt over de zeedijk gelopen van waar je uitkijkt op het eiland Schiermonnikoog.

Vanaf de zeedijk vervolgt de route door de bossen van het Lauwersmeergebied en wandel je dwars door het Militaire oefendorp Marnehuizen. Dit spookdorp is het grootste oefendorp van Europa.

Vervolgens wordt via de dorpjes Vierhuizen, Niekerk, Houwerzijl (Theemuseum), en Roodehaan het plaatsje Garnwerd bereikt. Garnwerd heeft veel charme en is mede bekend door het smalste straatje van Nederland; de Burgemeester Brouwerstraat.

Wanneer je kies voor de kortere 40 km variant van de route, loop je na Houwerzijl weer richting de Waterwolf.

Via Garnwerd loop je naar Aduarderzijl, daarna langs de prachtige trouw- en feestlocatie Allersmaborg in Ezinge en via Oldehove weer terug naar De Waterwolf.

Bij de finish is er een lekker soepenbuffet en een aandenken aan deze mooie tocht.

Deel deze pagina