Leekstermeer wandeltocht 2017

Leekstermeer wandeltocht 2017

Leekstermeer wandeltocht

Op zaterdag 20 mei 2017 organiseert de Rotaryclub Groningen-West voor de 12e keer een wandeltocht door het Gronings- en Drents landschap. 

Het gebied nabij het Leekstermeer, met zijn fraaie coulisselandschap en prachtige natuurgebied De Onlanden, leent zich uitstekend voor deze wandeltocht. De Onlanden is een laagveengebied met in het midden het Leekstermeer. Het ligt in een laagte ingeklemd tussen de hogere zandgronden van Drenthe en de relatief hoge kleigronden van Groningen. 

 

Er zijn 4 fraaie wandelroutes uitgezet van 7½, 17½, 25 en 40 kilometer.
Ook dit jaar starten alle routes vanaf het landgoed Nienoord richting Roderwolde waar de routes langs het Leekstermeer lopen in een prachtig natuurgebied waarin een combinatie van water en weide zorgt voor een verassend natuurlandschap.
De 17,5 km lange route verloopt geheel rond het Leekstermeer.
De 25- en 40 km routes gaan richting Drente, waar het weidelandschap overgaat in een prachtig boslandschap. De toegangsweg hiertoe wordt gevormd door een pad langs het Peizerdiep, een oud Drents riviertje dat afstroomt naar het noorden van Groningen. Daarna volgen het Mensinghebos en het Sterrenbos om vervolgens uit te komen in het centrum van Roden.
De 40 km route verloopt verder Drente in naar de Zuursche Duinen. De Zuursche Duinen bestaan uit heide met vennen, stuifzand en naaldbossen. 

Op alle routes zijn (hopelijk zonnige) terrassen van diverse cafe's, waar een ieder zijn of haar rustpunt kan vinden.
De routes worden ook dit jaar weer duidelijk bepijld. Bij start en finish en langs de route zult u met versnaperingen en muziek worden onthaald.  

Alle deelnemers ontvangen een fraaie herinneringsmedaille. Dit jaar kunt u er ook weer voor kiezen om de medaille niet te ontvangen. Wij zullen dan het hierdoor uitgespaarde bedrag ten goede laten komen aan het Goede Doel. U kunt uw keuze bij de inschrijving kenbaar maken.

Start en Finish

De start vindt, zoals gebruikelijk, plaats bij het Infocentrum op het Landgoed Nienoord, Nienoord 20, 9351 AC  LEEK. De starttijden zijn als volgt:

  • 40 km route: van 07:30 - 08:00 uur
  • 25 km route: van 08:00 - 09:00 uur
  • 17½ km route: van 09:00 - 10:30 uur
  • 7½ km route: van 10:00 - 11:30 uur

LET OP: De inschrijfbalie sluit om 11:30 uur.

De finish is dit jaar op de borg Nienoord. In oosterse sferen wordt U daar feestelijk onthaald en kunt zich afmelden bij de balie in de schelpengrot en desgewenst de medaille in ontvangst nemen. U kunt nog even nagenieten bij het culinaire en culturele evenement 'Exotisch Azië' op het landgoed Nienoord (op zaterdag gratis entree op vertoon van uw stempelkaart).

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld is niet gewijzigd t.o.v. vorig jaar en bedraagt:

  • € 5,= voor de route van 7½ km
  • € 7,50 voor de 17½ km
  • € 10,= voor de 25 en 40 km
  • Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 2,50, ongeacht de afstand

  
De inschrijfgelden zijn geheel bestemd voor het goede doel. Dit jaar is dat de Stichting Voedselbank Noordenveld-Leek. Hier vindt u meer informatie over het goede doel.

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor deze wandeltocht kan via de website van de Leekstermeerwandeltocht!

Deel deze pagina