Lauwersmeermars

Lauwersmeermars

Op 26 mei 2018 wordt de veertiende editie van de Lauwersmeermars  georganiseerd door de Stichting 40Mijl. De Lauwersmeermars die in 1994 voor het eerst werd georganiseerd, kent zijn oorsprong vanuit de Willem Lodewijk van Nassaukazerne te Zoutkamp. De Stichting Lauwersmeermars is in 2017 overgenomen door de Stichting 40Mijl, die deze tocht vanaf nu jaarlijks gaat organiseren. 

De Lauwersmeermars wordt aangeboden in twee afstanden, 65 kilometer en 45 kilometer. Met als start- en finishplaats Zoutkamp, maakt de mars een prachtige ronde om het Lauwersmeer.

Bij de Lauwersmeermars gaat het om de afstand, het wandelen en de wind, wolken, weidsheid en flora en fauna van het Lauwersmeergebied als gastheer. Houdt u van rust, uw hoofd leegmaken tijdens het wandelen, verdwijnen in het landschap en een gevoel van vrijheid, dan zit u goed bij de Lauwersmeermars!

De wandelaars vertrekken ’s ochtends vanaf Camping de Rousant bij het oude vissersdorpje Zoutkamp om vervolgens na 45 of 65 km hier weer terug te keren.

De Lauwersmeermars wordt gelijktijdig georganiseerd met de 80 kilometer lange Lauwersmeer Kennedymars.

Start en finish

De start van de wandeltocht is om 05.30 uur. Het inschrijfbureau is eerder geopend en de wandelaars worden ontvangen met koffie.

Onderweg  wordt er gezorgd voor versnaperingen, snack, koffie en drinken. Dit wordt onderweg uitgegeven. Het is echter aan de wandelaars zelf om ook te zorgen voor voldoende eten en drinken naar eigen inzicht.

Bij de finish wacht de wandelaars koffie en koek. Als aandenken krijgen zij een medaille mee naar huis.

Het is voor deelnemers van ver mogelijk om op het recreatieterrein “De Rousant” te overnachten. Tevens is er omkleedgelegenheid.

Aanmelden kan via https://40mijl.nl/aanmelden/lauwersmeermars-2018/

Deel deze pagina