Kennedymars

Kennedymars

Op 26 mei 2018 wordt de eerste Kennedymars georganiseerd samen met de Lauwersmeermars door de Stichting 40Mijl. De Lauwersmeer Kennedymars is de eerste in het lauwersmeergebied en de enige in Groningen. De route valt deels samen met de Lauwersmeermars en start en finisht in Zoutkamp. Hiermee wordt het succes van de Lauwersmeermars, die reeds sinds 1994 werd georganiseerd vanuit de W.L. van Nassaukazerne te Zoutkamp doorgezet in een nieuw evenement met landelijke uitstraling.

Een unieke wandeltocht

De Lauwersmeer Kennedymars is uniek. Door het Nationaal Park Lauwersmeer, langs de visserijhaven van Lauwersoog, over de Waddenzeedijk met uitzicht op Schiermonnikoog en afzakkend naar idyllische plaatsen als Garnwerd worden water, bossen en landerijen gepasseerd.

Daarnaast ligt bij alle routes die door en onder auspiciën van de Stichting 40Mijl worden georganiseerd een focus op kwaliteit van de aangeboden tocht. Educatieve elementen, verzorging en catering, masseurs en fysiotherapeuten en veiligheid zijn onderdelen die concreet ingevuld worden vanuit de organisatie.

Aanmelden kan via https://40mijl.nl/aanmelden/

Over de Kennedymars

De Lauwersmeer Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Deze wandeltocht is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy (1917-1963) en wordt in veel Nederlandse plaatsen jaarlijks georganiseerd.

De Lauwersmeer Kennedymars start gelijktijdig met de Lauwersmeermars, waarbij de wandelaars een groot deel van de Lauwersmeermars route volgen. 

Start en finish

De start van de wandeltocht is om 05.30 uur. Het inschrijfbureau is eerder geopend en de wandelaars worden ontvangen met koffie en thee.

Onderweg  wordt er gezorgd voor een soepenbuffet, snack, koffie en drinken. Het is echter aan de wandelaars zelf om ook te zorgen voor voldoende eten en drinken naar eigen inzicht.

Bij de finish wacht de wandelaars koffie en koek. Als aandenken krijgen zij een medaille mee naar huis.

Het is voor deelnemers van ver mogelijk om op het recreatieterrein “De Rousant” te overnachten.

De Kennedy walkers mogen maximaal 20 uur over de mars doen. Een uur na het verlopen van deze tijd zal het inschrijfbureau sluiten. Met wandelaars die dan nog onderweg zijn wordt contact opgenomen, zodat deze niet voor “een dichte deur” komen te staan. 

Deel deze pagina