Fivelstadtocht

Fivelstadtocht

De 6e wandeltocht met historisch en cultureel besef van de streek Fivelingo met stad Appingedam als start en finishplaats. De afstanden zijn 5, 15, 25 en 40 km.

De streek Fivelingo omvat deels de huidige gemeenten Appingedam, Loppersum, Delfzijl, delen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen, het in 2019 te vormen Het Hogeland alsmede Ten Boer als onderdeel van de nieuwe gemeente Groningen. De wandeltocht wordt elk jaar op de zaterdag van het tweede weekend in september uitgeschreven. Bewust is gekozen voor de combinatie met het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren. Telkens wordt een andere windrichting genomen als wandelgebied waarbij voor 2019 een zuidelijke route is uitgezet.

Tijdens deze historisch culturele wandeling worden bekende maar ook minder in het oog springende facetten van de rijke historie in het Fivelingo gebied belicht. U kunt hierbij denken aan oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie. Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen.

Kijk op www.fivelstadtocht.nl voor meer informatie en inschrijven.

Opgeven kan alleen via de website ; het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 800 personen